Niște ONG-uri cu înclinații religioase (numele le trădează) au trimis o scrisoare deschisă miniștrilor Sănătății și Educației.

Oameni cu frică de Dumnezeu, membrii acestor ONG-uri se tem că dacă în școală s-ar face educație sexuală, așa cum își doresc ONG-urile cu frică (probabil) de bossonul Higgs, copiii ar fi “ideologizați” (?!) și “îndoctrinați”.

Dar să ne lăfăim în citate, că merită:

Domnilor miniștri, ca părinți și lideri civici suntem primii care susținem și promovăm sănătatea copiilor – inclusiv pe cea sexuală, reproductivă și psihică – în conformitate cu cele mai recente descoperiri din medicină și științe. Potrivit acestor date, tinerii, în special fetele, ar trebui să-și întârzie debutul sexual până la căsătorie, în primul rând din motive medicale. Acesta este un adevăr de necontestat și imposibil de nealterat prin lozincile despre libertatea și permisivitatea sexuală care sunt folosite astăzi din plin. Biologia spune clar: calea cea mai sigură de a evita bolile cu transmitere sexuală, avortul precum și suferința emotională de pe urma acestora, este abstinența până la căsătorie.”

Pe parcurs, savuroasa pledoarie pentru ignoranță devine homofobă, dar depășești rapid episodul pentru că urmează o întrebare existențială: “dorim să știm ce li se va transmite copiilor la orele de educație sanitară: li se va spune adevărul?” Ce frumos, ce cuvânt mare… “Adevărul”… Adevărul cui?

Adevărul e că aș fi ignorat total acestă epistolă de Ev Mediu dacă nu aș fi descoperit că argumentele acestor autointitulați lideri civici sunt demne de un anume… califat.

Totodată, respingem folosirea drept argumente a unor rapoarte ale diverselor Comitete ale Organizației Națiunilor Unite.”

Angajamentele luate de aceste ONG-uri în relație cu Organizația Națiunilor Unite nu ne privesc. Copiii nu sunt nici ai ONG-urilor pro-educație sexuală, nici ai Statului, nici ai Organizației Națiunilor Unite.”

În ultimele paragrafe, scrisorica amestecă inexistente date științifice cu exprimarea habotnică: “Concluzia noastră, susținută de datele științifice actuale, este că elevii, copiii noștri, trebuie educați spre înfrânarea trupească și amânarea relației intime pâna la vremea căsătoriei. Aceasta este singura cale către sănătatea și bunăstarea lor, evitând bolile venerice, avorturile și suferința emoțională.”

Finalul e apoteotic: “Spre binele tuturor, alegeti știința și binele copiilor și respingeți ideologia și îndoctrinarea.

Îndoctrinare ziceți?!

România ocupă prima poziție în Uniune Europeană la numarul de fete sub 15 ani care devin mame și locul doi privind sarcinile în rândul adolescentelor cu vârsta cuprinsă între 15 si 19 ani.

Comments are closed.