Am plecat spre Mătăsari sperând că voi ajunge la timp pentru a vedea “Cursa pe tocuri”, cel mai haios eveniment al festivalului care în ultimii ani a cucerit această ușuratică stradă.
Am ajuns prea târziu pentru a vedea altceva decât linia de sosire, dar probabil că ăsta a fost norocul meu. Norocul să fotografiez un om fericit, terminând cursa în care participantele și participanții își riscă gleznele (mai mult, respectiv mai puțin fine 🙂 ).

Iulian Vacarean 2015-06-08

Figura acestui om surprinde toată bucuria lucrului frumos care se întâmplă pe o stradă cu un trecut urât, toată energia unui festival urban care, vreme de trei zile, umple cu mii de oameni trotuarele obișnuite cu “fete” singure-n noapte.
Trăsnitul bărbos a cărui energie pozitivă reușise să impresioneze memoria telefonului este (am aflat ulterior) tipul pe care îl ascultasem cu o zi în urmă la radio: Iulian Văcărean, unul dintre organizatorii festivalului “Femei pe Mătăsari”, dar și “preparatorul” limonadei caritabile cu ajutorul căreia s-au strâns bani pentru aparatură medicală destinată copiilor bolnavi de cancer.

Oamenii buni nu se pierd niciodată în mulțime, îi vezi fără să îi cauți cu privirea.

(E drept, în cazul de față, sandalele aurii au și ele meritul lor :P)

No comments yet.

Leave a Comment