Când “pantofarul” descinde în Delta Dunării, în căutarea comuniunii cu natura, la marginea lumii se produc diverse magii potrivnice.

Se poate întâmpla, de exemplu, să se strice pompa de bulbuci de la jacuzzi sau, mai rău, să nu meargă aerul condiționat. Lipsa semnalului – măcar 3G – este în sine o tragedie, mai ales dacă ești plecat fără nevastă, iar nevestei îi place să verifice… semnalul.

Dincolo de vicisitudinile tehnologice pe care omul de la oraș le are de înfruntat în sălbăticie, Delta dezlănțuită poate spulbera cu totul planul unei distracții de cinci stele. Ce poate fi mai frumos decât să pui la cale o masă boierească, la marginea stufărișului, în corul brotăcimii, cu bucate alese și făclii aprinse?! (bine, fără făclii, le-am menționat doar pentru a lumina tabloul, în realitate nu se aprinde nici măcar grătarul, că e risc de incendiu)

Revenind… Ce poate fi mai frumos decât chiolhanul mutat dintr-o cârciumă din buricul Capitalei, fix în sânul naturii?

Delta Dunarii noapte night Danube Delta

Cel mai frumos ar fi să faci puțină muncă de cercetare și să afli câteva din obiceiurile viețuitoarelor locului. De exemplu, în Delta Dunării, țânțarii au prostul obicei să iasă la plimbare la lăsarea serii, fix în momentul în care, pavlovian, corporatiștii simt nevoia să bâzâie în jurul unei… salate. Tânțari bâzâie și ei. Și ciupesc. Și bâzâie și ciupesc.

Vreo două ore, până când crește umiditatea și înțepăcioșii se ascund. Dacă știi chestia asta, la cina aia cu făclii fără faclii, vei reuși să mănânci și altceva decât țânțari. E drept, ceva mai târziu în noapte.

Comments are closed.