În cazul în care ești medic și ai făcut niște gărzi suplimentare ca să mai adaugi ceva la salariu, să știi că, în ultimele trei săptămâni, istoria financiară a conducătorilor Republicii s-a scris astfel:

Luna trecută, parlamentarii și-au dat pensii speciale, în funţie de numărul de mandate. Pentru un mandat de parlamentar, pensia este de aproximativ la 1.500 lei, pentru trei mandate trece peste 4.000 lei.

Astăzi, Guvernul condus de domnul Oprea a decis să majoreze salariile pentru vreo 48 de regnuri de demnitari. Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului – vreo 15 mii de lei net.

Într-una dintre puținele reacții imediate, Preşedintele Klaus Iohannis (e drept, întrebat) a spus că “intenţia guvernului” de a majora salariile miniştrilor este “înţeleaptă, cu bătaie lungă” şi se poate încadra la categoria “prevenirea corupţiei”.

Cum spuneam, “Iubito, mi-am mărit leafa, nu mai trebuie să fur… atât de mult.”

Chiar sper că dacă și-au mărit salariile și și-au asigurat o pensioară suplimentară, nu vor mai exista motive să îi caute DNA. Nu că sper, sunt aproape convins. Simt așa o bucurie în suflet, o mândrie patriotică, parcă mă trece un fior de demnitate. Președintele va avea un salariu cumsecade, la fel și domnii din Guvern. Și șefii Parlamentului. Foarte bine! Ne reprezintă, sunt fruntea țării. Talpa nu contează, talpa e murdară.

Comments are closed.