În Decembrie 1988, într-un spital din Bogota, s-au născut Carlos, Jorge, Wilber și William. Carlos și Jorge erau gemenii unei familii din oraș, iar Wilber și William erau gemenii unei familii de fermieri din nord, cea mai săracă zonă a Columbiei.

Wilber și William au crescut la țară, într-o zonă îngropată în noroaie, unde a reuși în viață înseamnă să ai o pușcă. Wilber și-a dorit întotdeauna mai mult și a simțit că, pentru a face ceva, trebuie să plece din Santander, către capitală. Așa că gemenii și-au lăsat părinții în urmă și s-au mutat în Bogota. Wilber și William s-au angajat amândoi, ca măcelari, într-un magazin alimentar din nordul orașului.

Într-o sâmbătă din vara lui 2013, două tinere intră în magazin. Total surprinsă, Laura îi spune lui Janeth, care locuia în zonă, că băiatul de la măcelărie este Jorge, colegul ei de birou. Nici gând, a răspuns Janeth, este William, vărul de la țară al iubitului meu.

Laura a rămas nelămurită și chiar i-a povestit colegului de birou că s-ar putea să aibă un frate geamăn. Am, i-a răspuns Jorge, îl cheamă Carlos dar nu semănăm.

O lună mai târziu, Janeth se angajează în aceeași companie în care lucra Laura. Îl întâlnește pe Jorge și înțelege de ce Laura a fost atât de nedumerită când l-a văzut pe William, în măcelărie, dar nu spune nimic și, după încă șase luni, pleacă spre un alt job. Totuși, de câte ori se întâlnea cu William, își amintea de Jorge și se întreba dacă nu cumva ar fi trebuit să îi spună, cât au fost colegi, că are o sosie care lucrează la măcelăria din cartierul ei.

În septembrie 2014, se hotărăște să îi trimită Laurei o fotografie cu William și o roagă să i-o arate lui Jorge.

Sunt eu, a spus Jorge.

Ceva era foarte ciudat. Jorge a căutat pagina de Facebook a lui William și descoperit că sunt născuți în aceeași lună, același an. Uitându-se printre fotografiile lui William, Jorge l-a descoperit pe Wilber, fratele lui William. Dar Willber nu semăna cu William, era copia lui Carlos, fratele lui Jorge. La fel de bine cum Jorge era William în oglindă. Părea că Wilber și William vin dintr-un univers paralel.

Într-un final, Jorge îl sună pe fratele său geamăn, Carlos, și îl întreabă: Crezi în telenovele?

 

Am încercat să rezum pentru voi o fabuloasă poveste apărută ieri în New York Times. Este istoria a două perechi de gemeni identici, încurcați la naștere, o poveste despre destine schimbate, despre drumuri care se despart și se reunesc, despre viață. Originalul e o super lectură de weekend, enjoy it!the New York Times Magazine

Comments are closed.