Aaa, mulțumesc, nu vreau nimic, doar încercam să pricep ce scrie pe tricoul dumneavoastră…” – i-am spus chelneriței care, sesizând că o urmăream cu privirea, a venit zâmbitoare la masă noastră.
Îndrăgostește-mă de tine!” – mi-a răspuns cu un zâmbet larg, întinzând ușor tricoul cu imprimeu colorat.
Ha, ha! Foarte tare!” – am exclamat în timp ce o priveam admirativ. Un mesaj simpatic pe un tricou al cărei purtătoare se luptă cu mofturile clienților o vară întreagă, la doar câțiva pași de malul mării. Și nu e ușor.

La BOLO, în Vama Veche, marea se vede de oriunde. Uriașele ferestre culisante ale acestui local aparent scump te lasă să privești plaja și trecătorii. Chelner fiind însă, singura bucurie care îți rămâne este, poate, briza care intră printre mese, după deschiderea ferestrelor. Și eventual bacșișul. Nu vreau să îmi imaginez cum e să fii bucătar. Sau poate, ca bucătar, nici nu îți dai seama că ești la mare.

Cu siguranță bucătarul (sau bucătarii) de la BOLO se poartă ca și cum s-ar afla în bucătăria unui restaurant din buricul Bucureștiului. Da, aici voiam să ajung: la ce am mâncat. Am mâncat cel mai gustos burger de pe litoralul românesc. E foarte posibil să existe unul și mai bun și să nu fi ajuns eu la el. Deocamdată însă, Special Double Cheesburger de la BOLO Steak House este cea mai delicioasă bombă calorică detonată pe papilele-mi gustative, după o zi de plajă.burger_bolo_vama_veche_beach romania2015 Este un megaburger “cu de toate”: un ou ochi, o fâșie de bacon, o felie de cașcaval și două mari și delicioase felii de carne tocată – excelentă combinație de condimente și carne bine făcută și rumenită dar deloc uscată. Adăugați tot dichisul care îi place unui mare consumator de burgeri: castraveciori acri, roșii, ceapă, maioneză, sos de roșii și o veselă frunză de salată. Plus cartofi prăjiți în cratiță, nu în fabrică.

Să-l așteptați cu un roze, dar merge și cu o bere nefiltrată.

Comments are closed.