În urmă cu exact o săptămână, când Bucureștiul se topea de căldură, pe la 18, am pornit din Băneasa către Mântuleasa. Mioara și Candice organizaseră o petrecere surpriză pentru prietenii noștri, Mirela și Ionuț, aflați la doar câteva zile de mutarea în Croația.

Pe la jumătatea bulevardului Barbu Văcărescu, șoferul mi-a spus amabil “Dacă sunteți fumător, puteți fuma, că mai avem de mers…” Nici nu știam dacă să mă bucur că pot fuma (ceea ce oricum nu fac în taxi) sau să mă îngrijorez că nu voi ajunge la timp.

Într-un final am ajuns – Mântuleasa 40 – un restaurant cu terasă, la intersecția bulevardului Carol I cu Calea Moșilor. Mai târziu aveam să mă prind că de fapt era un restaurant în care nu mai fusesem de cel puțin șapte ani și care cândva se numea Xanadu.

Pe terasa toată gașca se strânsese și așteptam “victimele”. Eu așteptam și mâncarea pentru că nu mâncasem nimic toată ziua. Alegerea a fost foarte simplă. Dacă văd burger în meniu, e clar, va fi burger.

Teoretic, de foame mănânci orice. Practic nu e chiar așa, când nu mânânci nimic totă ziua, devii ceva mai sensibil la mirosuri. Burgerul de la Mântuleasa 40 mirosea bine. În plus a venit însoțit de cartofi prăjiți în cratiță – așa le spun acelor cartofi care, deși poate sunt făcuți într-o friteuză industrială, sunt cartofi curățați și prăjiți în restaurant, nu pre-prăjiți și congelați.

mantuleasa 40 burger Bucharest 2015Cartofi aurii, maioneză lângă, c’est si bon! Cel puțin vizual sunt mulțumit. În plus, o felie zdravănă dintr-o roșie evident proaspătă iese obraznic de sub chiflă, contrastând cu un sos alb pe care nici azi nu l-am definit. Un fel de tartar dar cu ceva ADN de tzatziki. De restul carne. Bine legată, bine făcută și plină de condimente. Poate chiar cam prea multe ierburi aromatice și condimente pentru un burger. Dar nu mai contează, e bun! E chiar foarte bun dacă ținem cont de preț: 16 lei. Daiazic (n-am greșit, așa se numește de fapt restaurantul), prețul este cea mai mare calitate a burgerului de la Mântuleasa 40.

Acum iar mi-e foame.

Comments are closed.